Jag gillar moussaka med aubergine. Det är det dock inte alla som gör och då är denna med potatis ett bra alternativ. Jag kryddar min med torkad oregano och salvia men det går ju att använda de kryddor man tycker bäst om istället! Men var du än använder så snåla inte, det ska smaka mycket!
Köttfärssåsen behöver inte koka ihop så lång tid, för den blir färdig i ugnen.
Ingredienser till 2 portioner:
- 300 köttfärs, valfri sort
- Olivolja
- ½ purjolök, skivad
- 1 tsk starkt paprikapulver
- 1 tetra krossade tomater, 500 gram
- 1 msk torkad oregano
- 1 msk torkad salvia
- Salt, peppar
- 3-4 stora potatis, i ganska tjocka skivor
- Ca 2 dl riven ost, valfri sort
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs köttfärsen. Tillsätt purjolök och paprikapulver. I med krossade tomater och örtkryddorna. Låt puttra ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Smörj en ugnsfast form med lite olivolja. Lägg ett lager skivad potatis i botten, sen ett lager köttfärssås ovanpå och upprepa en gång till. Tillaga ca 40 minuter mitt i ugnen.
Ta ut formen, strö på riven ost och sätt in i ugnen ca 10 minuter till. Servera med en god sallad!