Snabblagad och kalorisnål laxrätt med knaprig yta som serveras med nypotatis och sugar snaps eller broccoli.
Innehåller endast 345 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 250 gram nypotatis
- ½ citron, zest och sen skuren i klyftor
- 2 msk ströbröd, alternativt 1 skiva surdegsbröd
- 10 gram smör
- ½ tsk nymald svartpeppar
- 2 laxfiléer
- kokt broccoli eller sugar snaps
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader.
Tvätta potatisen och koka i lättsaltat vatten 10-15 minuter tills den är klar. Häll av vattnet.
Blanda citronzest, bröd/ströbröd, svartpeppar och smör i en mixer, medan potatisen kokar.
Lägg laxen i en ugnsfast form och klicka på det mesta av smöret. Lägg i även citronklyftorna.
Tillaga mitt i ugnen ca 10 minuter tills laxen är klar och har fått ett frasigt täcke.
Servera laxen med nykokt potatis, broccoli eller sugar snaps och resten av smöret.