Laxfiléer med krispigt täcke

Laxfiléer med krispigt täcke

Snabblagad och kalorisnål laxrätt med knaprig yta som serveras med nypotatis och sugar snaps eller broccoli.
Innehåller endast 345 kcal/portion.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 250 gram nypotatis
  • ½ citron, zest och sen skuren i klyftor
  • 2 msk ströbröd, alternativt 1 skiva surdegsbröd
  • 10 gram smör
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • 2 laxfiléer
  • kokt broccoli eller sugar snaps

Tillagning:

Värm ugnen till 200 grader.
Tvätta potatisen och koka i lättsaltat vatten 10-15 minuter tills den är klar. Häll av vattnet.
Blanda citronzest, bröd/ströbröd, svartpeppar och smör i en mixer, medan potatisen kokar.
Lägg laxen i en ugnsfast form och klicka på det mesta av smöret. Lägg i även citronklyftorna.


Tillaga mitt i ugnen ca 10 minuter tills laxen är klar och har fått ett frasigt täcke.
Servera laxen med nykokt potatis, broccoli eller sugar snaps och resten av smöret.

Laxfiléer med krispigt täcke

Fler kalorisnåla rätter hittar du HÄR