Att banan och jordnötssmör är en riktigt god kombo är ju ingen nyhet.
Testa detta till frukost och du håller dig både mätt och pigg länge.
Vill du ha lite sötare smak kan du använda t.ex. vaniljyoghurt istället för en med neutral smak.
Innehåller ca 300 kcal/portion.
Ingredienser till 8 portioner:
- 150 gram havregryn
- 1 tsk kanel, plus extra till servering
- 1 banan, finhackad
- 250 gram yoghurt
- 80 gram jordnötssmör, crunchy
Tillagning:
Koka upp havregryn och kanel i en stor kastrull med 6 ½ liter vatten och låt sedan koka upp. Sänk värmen och låt sjuda tills grötblandningen har tjocknat, rör om då och då. Tillsätt hackade banan, koka i 1 min och ta sedan kastrullen från värmen. Låt svalna i några minuter och rör sedan ner 3 msk av yoghurten.
Vispa ner jordnötssmöret i resten av yoghurten tills det är oordentligt blandat. Dela hälften av havreblandningen i botten av åtta glasglas och häll i hälften av nötyoghurten. Toppa med resten av havreblandningen, sedan den återstående yoghurtblandningen. Toppa med kanel och ev. några skivor banan.
Håller sig i kylskåp i upp till fyra dagar.