Benfri kotlettrad av vildsvin

Benfri kotlettrad av vildsvin

Vildsvinskött är mörkare än det kött man får från tamgris, samtidigt som smaken är mild och fin.
Här kommer ett enkelt recept som ger ett riktigt smakrikt och mört kött.


Ingredienser till 4 portioner:
  • Ca 1 kg benfri kotlettrad
  • ½ dl rapsolja
  • 1 msk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 1-2 msk torkad rosmarin
  • Nymalen svartpeppar

Tillagning:

Värm ugnen till 175 grader.
Putsa köttet och stek det runt om hastigt i en stekpanna.
Blanda ihop rapsolja, soja och honung. Pensla köttet och strö på peppar och rikligt med rosmarin.
Lägg steken i en ugnsfast form och sätt i en köttermometer. Tillaga tills köttet när en innertemperatur på 68 grader vilket ger genomstekt men saftigt kött.


Servera gärna tillsammans med klyftor av sötpotatis (som du kan tillaga samtidigt i ugnen), rödvinsreduktion, ramslökssmör och en god blandsallad.

Benfri kotlettrad av vildsvin

Fler viltrecept hittar du HÄR