Äppelsmulpaj

Äppelsmulpaj

Enklast är oftast godast… och en smulpaj kan ju varieras på så många olika sätt.
Här kommer en med äpplen och jag gillar att ha lite salt i smuldegen vilket jag tycker lyfter denna ganska enkla kaka till nya höjder.
Kakan är god som den är men passar även ihop med vaniljsås/visp eller en kula glass.


Ingredienser till ca 6 portioner:
  • 5 äpplen
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 tsk strösocker
  • 1 msk smör

Smuldeg:

  • 125 gram smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 ½ dl strösocker
  • ½ tsk salt

Tillagning:

Värm ugnen till 225 grader.
Skala och kärna ur äpplena och skär dem tunt. Blanda ihop kanel och socker i en bunke. Lägg i äppelskivorna och blanda runt ordentligt.
Smörj en ugnsfast gorm med 1 msk smör. Fördela äpplena i formen.
Blanda ihop smör, vetemjöl, havregryn, socker och salt till en smulig massa. Fördela över äpplena och grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter.

Äppelsmulpaj

Servera som den är eller med någon typ av vaniljsås eller glass.

Äppelsmulpaj

Fler desserter hittar du HÄR