Gnocchi med chorizo och mozzarella

Gnocchi med chorizo och mozzarella

Kalorisnål och lättlagad allt-i-samma-panna som räcker till många, eller ta med resterna som matlåda till jobbet.
Innehåller endast 320 kcal/portion.


Ingredienser till 6 portioner:
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 120 gram chorizo, i tärningar
  • 2 burkar krossade tomater á 400 gram
  • Salt,peppar
  • 1 tsk strösocker
  • 600 gram färsk gnocchi
  • 125 gram mozzarella, i tärningar
  • 1 liten knippe basilika eller persilja
  • Grönsallad, till servering

Tillagning:

Sätt igång ugnens grillelement.
Hetta upp oljan i en stor ugnsfast stekpanna. Stek lök och vitlök mjuk ca 8 minuter. Tillsätt sen chorizo och fortsätt steka ca 5 minuter. Häll i tomaterna, socker och krydda med salt och peppar. Koka upp och tillsätt även gnocchi. Låt sjuda på medelvärme ca 8 minuter. Rör runt regelbundet.
Ta av pannan från värmen och blanda i ¾ av mozzarellan samt det mesta av persiljan eller basilikan.


Toppa med resten av mozzarellan och gratinera i ugnen ca 3-5 minuter tills osten smält och börjar få lite färg. Servera med en grönsallad.

Gnocchi med chorizo och mozzarella
Fler kalorisnåla rätter finns HÄR