Asieninspirerade smakrika köttbullar serverade med nudlar och toppade med sesamfrön och koriander.
Ingredienser till 4 portioner:
- ½ kg köttfärs, valfri sort
- 3 röd chili, urkärnade, 1 finhackad, 2 skivade
- 2 msk soja
- 2 msk hoisinsås
- 50 gram sesamfrö
- 1 näve färsk koriander
- 1 msk sesamolja
- 25 gram färsk ingefära (skalad vikt), riven
- ½ liter kycklingbuljong
- 250 gram torkade äggnudlar
- 1 stort broccoli huvud, i buketter
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader.
Blanda köttfärs, hackad chili, soja, 1 msk hoisinsås, 2/3 av sesamfröna med hackade stjälkarna av koriander.
Rulla sen köttbullar av smeten och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter tills de är genomstekta.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Tillsätt skiva chili och ingefära, och stek någon minut under omrörning. Tillsätt kycklingbuljong, resten av hoisinsåsen, sojan och låt koka upp.
I med nudlarna och låt koka ca 3 minuter. Tillsätt sen även broccoli och låt koka ytterligare 4-5 minuter.
toppa med köttbullarna och strö på resterande sesamfrön och korianderblad. Servera direkt.