Asiatiska köttbullar med nudlar

Asiatiska köttbullar med nudlar

Asieninspirerade smakrika köttbullar serverade med nudlar och toppade med sesamfrön och koriander.


Ingredienser till 4 portioner:
  • ½ kg köttfärs, valfri sort
  • 3 röd chili, urkärnade, 1 finhackad, 2 skivade
  • 2 msk soja
  • 2 msk hoisinsås
  • 50 gram sesamfrö
  • 1 näve färsk koriander
  • 1 msk sesamolja
  • 25 gram färsk ingefära (skalad vikt), riven
  • ½ liter kycklingbuljong
  • 250 gram torkade äggnudlar
  • 1 stort broccoli huvud, i buketter

Tillagning:

Värm ugnen till 200 grader.
Blanda köttfärs, hackad chili, soja, 1 msk hoisinsås, 2/3 av sesamfröna med hackade stjälkarna av koriander.
Rulla sen köttbullar av smeten och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter tills de är genomstekta.

Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Tillsätt skiva chili och ingefära, och stek någon minut under omrörning. Tillsätt kycklingbuljong, resten av hoisinsåsen, sojan och låt koka upp.
I med nudlarna och låt koka ca 3 minuter. Tillsätt sen även broccoli och låt koka ytterligare 4-5 minuter.
toppa med köttbullarna och strö på resterande sesamfrön och korianderblad. Servera direkt.

Asiatiska köttbullar med nudlar

Fler asieninspirerade rätter hittar du HÄR