Biff tataki

Biff tataki

En något förenklad version av den klassiska japanska varianten. Oxfilé som lindas runt krispig morot, rödbeta eller rättika och purjolök. Serveras med en soja- och sesamdippsås.
Riktigt mager festmat som passar perfekt som förrätt eller tilltugg.
Smidig att bjuda på för går bra att göra i förväg, bara förvara i kylen tills det är dags att servera.


Ingredienser till 2 portioner (8 stycken):
  • 8 skivor carpaccio
  • 2 msk kinesisk soja
  • ½ msk sesamolja
  • ½ tsk strösocker
  • 1 msk sesamfrö, gärna svarta och vita blandat
  •  8 små salladsblad (t.ex. kinakål eller gemsallad)
  • ½ morot, skalad
  • ¼ purjolök, den vita delen
  • 1 rödbeta eller rättika, skalad
  • 1 röd chili, urkärnad och skivad
  • Färsk koriander, gärna vietnamesisk

Tillagning:

Blanda soja med sesamolja och socker.
Strimla morot, rödbetor eller rättika och purjolök i tändsticksstora bitar.
Lägg ut 4 salladsblad var på två fina tallrikar. Lägg lite av de strimlade grönsakerna och i varje skiva carpaccio, även lite skivad chili om du gillar lite hetta och rulla sedan ihop. Lägg rullen på ett salladsblad och stryk lite sojasåsen ovanpå. Toppa med sesamfrö och färsk koriander.
Servera resten av chilin och sojasåsen vid sidan om, som dippsås.

Biff tataki

Fler goda tilltugg finns HÄR