Enkel chokladtårta – glutenfri

Enkel chokladtårta – glutenfri

Väldigt lättbakad chokladtårta som dessutom är glutenfri.
Ju högre kakaohalt på chokladen du väljer desto bittrare blir tårtan, så killar du en sötare tårta så använd ljus choklad.


Ingredienser till 1 tårta (ca 8-10 bitar):
  • 250 gram choklad, ljus eller mörk
  • 125 gram smör, rums tempererat
  • 6 äg , 2 hela och 4 separerade
  • 2 dl strösocker
  • 1 apelsin, rivet skal
  • (2 msk cointreau)

Fyllning:

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • (1 msk cointreau)
  • 1 tsk kakaopulver eller annan tårtdekoration

Tillagning:

Värm ugnen till 180 grader.
Lägg bakplåtspapper i botten av en springform (23 cm)
Smält chokladen i en skål över vattenbad, låt smöret smälta i den varma chokladen.
Vispa 2 hela ägg och 4 äggulor med 1 dl strösocker, rör sedan försiktigt i chokladblandningen, cointreau om du använder det och apelsinskal. I en annan skål vispar du 4 äggvitor till skum tillsammans med socker och vispar tills vitorna är hårda. Vänd ner vitorna i chokladsmeten. Häll i formen och grädda35-40 minuter. Låtsvalna.
Vispa grädde med cointreau och vaniljsocker, lägg det på kakan och sikta över kakao eller dekorera med annat.

Enkel chokladtårta – glutenfri

Enkel chokladtårta – glutenfri

Fler goda tårtor hittar du HÄR