Riktig comfort food och dessutom väldigt lättlagat. En perfekt rätt att tillaga om du har rester av grillat eller stekt kött.
Ingredienser till 2-3 portioner:
- 200 gram grillat kött, i ca 1 cm strimlor
- 1 msk olivoljaBB
- 200 gram nacho chips
- 2 – 3 msk bbq-sås
- 3 dl riven ost
- 3-4 vårlök, skivad
- 1 avokado, skalad och urkärnad, i bitar
- 1 tomat, tärnad
- 1 dl gräddfil
- 1 lime
- 1rödlök, skivad
- salt
Tillagning:
Värm ugnen till 225 grader.
Lägg rödlök i en liten skål. Pressa saften av ½ lime över, salta lätt och blanda runt. Ställ sen åt sidan.
Lägg upp nachos i en ugnsfast form, strö på hälften av osten och gratinera mitt i ugnen ca 3-4 minuter tills osten smält. Ta sen ut plåten.
Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek köttet hastigt och tillsätt tomater och bbq-sås. Blanda runt ordentligt och låt steka några minuter.
Lägg köttblandningen ovanpå de gratinerade nachosen, strö på resten av osten och sätt in i ugnen några minuter ytterligare.
Ta ut formen och toppa med avokado, picklad rödlök, salladslök och gräddfil.
Servera direkt ur formen och pressa ev. med lite pressad lime över.