Broccolisoppa med lite hetta i smaken, som min väninna Marie tipsade mig om. Med små enkla medel piffar man till ett ganska enkel och klassiskt recept, som både är kalorisnålt, värmande och mättande.
Innehåller endast 340 kcal/portion. Vill du göra soppan ännu mer mager byter du enkelt ut vispgrädden mot en sort med lägre fetthalt.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 lök, valfri färg och sort
- 3 potatis
- 250 g broccoli
- 9 dl grönsaksbuljong (egen eller vatten och 2 tärningar)
- 2 dl vispgrädde
- 3-4 msk jalapeño-ost på tub
- salt och peppar
- 1 liten knippe persilja, hackad
Tillagning:
Skala och skiva lök och potatis. Skär broccolin i bitar.
Koka upp buljongen och lägg i lök, potatis och broccoli. Koka upp och låt koka i ca 10 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Mixa soppan slät med en stavmixer.
Tillsätt grädde och jalapeño-ost, koka upp på nytt och smaka av med salt och peppar.
Toppa med hackad persilja och servera soppan rykande het tillsammans med något gott bröd.