Blomkålscouscous

Gott alternativ till vanlig couscous som lätt och snabbt tillagas i ugnen. Går dessutom utmärkt att frysa in, så jag brukar göra en rejäl laddning när jag ändå är igång. Klarar sig ca 2 månader i frysen.

Ingredienser till 1 full plåt:
  • 500 gram blomkål
  • 5 tsk olivolja
  • Salt, peppar
Tillagning:

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg blomkålen i en mixer och kör ca 20-30 sekunder tills blomkålen är finhackad och ungefär samma storlek som couscous gryn. Rör ihop med oljan, salta och peppra. Sprid ut blomkålen på en bakplåt med bakplåtspapper och sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter, rör runt efter halva tiden.

Blomkålscouscous

Fler goda tillbehör hittar du HÄR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.