Pavlova

Ända sen jag var liten har jag älskat maränger i alla former, inte minst i Marängsviss! Bakar gärna maränger i olika former och färger dels för att det är smidigt att ha hemma när man vill få ihop en smarrig dessert snabbt, men jag tycker faktiskt också att det är en ganska avkopplande och nästan terapeutisk sysselsättning… lite knasigt kanske, men vi har ju alla våra olika sätt att koppla av! Köket definitivt en plats där jag finner avkoppling!


Här kommer en variant av Pavlova med kokosmaräng, rabarbercurd och jordgubbar. Somrig, otroligt god och mycket smidig att tillaga om du gör maränger och curd dagen innan.

 

Perfekt att göra nu när det fortfarande finns gott om rabarber och jordgubbar. Annars kan man ju toppa med det man gillar bäst eller som är i säsong!

Ingredienser till 8 portioner:

Maränger:

  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk pressad citron
  • 2 dl riven kokos

Curd:

  • 100 gram rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 3 äggulor
  • 75 gram smör 

Fyllning:

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 liter jordgubbar

Garnering:

  • citronmeliss
  • ev. guldflagor

Tillagning:

Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitor till fast skum, tillsätt socker och citronsaft och kör till blank smet. Blanda i kokosen. Bred eller spritsa ut smeten i 8 rundlar, ca 10-12 cm i omkrets, på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme och låt svalna.

 

 

Ansa och skär rabarber i skivor, lägg i en kastrull tillsammans med socker. Låt sjuda utan lock ca 3 minuter. Tillsätt äggulor och smör och sjud under omrörning tills det börjar tjockna. Låt curden svalna och ställ sen i kylen för att stelna. Vispa grädden, ansa jordgubbarna och halvera dom. Bred curden på marängerna, täck med grädden, stick i jordgubbarna och garnera med citronmeliss. Servera direkt.
Ett glas Tokaj passar utmärkt till!

Pavlova

Klicka HÄR så hittar du fler goda desserter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.