Saftiga ostfyllda färsbiffar med smakrik krämig sås.
Enkla att tillaga och är lika god att servera till vardags som till fest. Fungerar med vilken sorts färs som helst.
Ingredienser till 4 portioner:
- 500 gram köttfärs, valfri sort
- 1 stor eller 2 mindre gul- eller rödlök, finhackad
- 2 msk smör
- 1 ägg
- salt, peppar
- ca 200 gram brieost
- Persilja, till garnering
Sås:
- ¼ purjolök, hackad
- 1 msk smör
- 1 dl vin
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk koncentrerad kalvfond
- 4 dl grädde
- 1 msk kinesisk soja
- 2 msk färsk dragon, finhackad
Tillagning:
Stek löken mjuk i 1 msk smör och lägg sen åt sidan att svalna något.
Skär bort kanterna från brieosten och dela sen i 8 bitar.
Blanda färs med 1 ägg, salt och peppar efter smak samt den stekta löken.
Lägg en klick färs i handen och lägg en bit brieost i mitten. Vik ihop så färsen täcker osten helt.
Forma 8 lika stora biffar och stek dem i 1 msk smör några minuter per sida. Lägg åt sidan medan du tillagar såsen.
Sås:
Stek purjolök mjuk i smör. Häll på vin och låt koka ihop någon minut.
Tillsätt dijonsenap, kalvfond, grädde samt soja. Koka ihop några minuter. Tillsätt även färsk dragon och smaka av såsen med salt och peppar.
Lägg biffarna i såsen och låt dem puttra ett par minuter per sida. Strö på hackad persilja och servera med t.ex. tomatcouscous.