Utbakad och stekt croissant var en stor viral hype ett tag så jag var tvungen att testa.
Måste säga att det var galet gott och dessutom väldigt lättlagat.
Vad man fyller croissanten med går att variera efter tillgång och smak. Testa t.ex. att göra en söt variant med glassfyllning.
Ingredienser till 1 portion:
- 2 st croissanter
- 1 burrata
- 1-2 skivor tomat
- 1 näve sallad (t.ex. ruccola eller någon krusig sort)
- 1-2 msk flytande honung
- 1 tsk crema di balsamico
- nymalen svartpeppar
- 1 msk smör, att steka i
Kavla ut croissanterna med en brödkavel.
Smält smör i en stekpanna. Ringla honugn på croissanterna och stek dem någon minut på varje sida tills de är gyllene i färgen och fått en fin krispig yta.
Ta ur från stekpannan och lägg på sallad, tomat burrata som du plattar ut något på ena croissanten. Strö på svartpeppar och balsamico glace. Lägg på den andra croissanten som lock och dela sen på mitten.