Jag älskar Caesarsallad och det finns hur många recept på den som helst. Men efter att ha provat många olika är detta min absoluta favorit! God som den är, men med grillad kyckling eller t.ex. räkspett blir den mer mättande.
Som förrätt räcker den till 4 personer och som ensamrätt till 2-3 pers beroende på vad man serverar till.
Ingredienser:
- 400 g romansallad
- 30 gram nyriven parmesan
- brödkrutonger
Dressing:
- 1 vitlöksklyfta
- 2-3 sardell- eller ansjovisfiléer (oftast använder man sardeller men jag föredrar absolut ansjovis)
- 1 äggula
- 1 1/2 msk vitvinsvinäger
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 1/2 tsk fransk senap
- 1 dl god olivolja
Tillagning:
Skölj salladen och torka den. Gör dressingen genom att pressa ner vitlöken i passande kärl. Mixa ihop vitlök, sardell/ansjovis, äggula, kryddor och senap med en mixerstav. Tillsätt oljan lite i taget och kör till en tjock majonnäs.
Riv parmesanosten och stek krutonger. Riv salladen i stora bitar, blanda med dressingen, det mesta av parmesanen och brödkrutongerna. Lägg upp och garnera med resten av osten och krutongerna.


