Carpaccio på rökt lax

Carpaccio på rökt lax

Vackert laxfat som passar både som förrätt eller som en lättare vår- eller sommarrätt.


Ingredienser till 4 portioner som förrätt:
  • 50 gram rädisor, skivade
  • 1 msk ättikssprit (12%)
  • 2 msk socker
  • 3 msk vatten
  • 1 msk riven stark pepparrot
  • 1 dl crème fraiche
  • 400 gram kallrökt lax i skivor
  • 100 gram polka- eller rödbetor, kokta och skivade
  • 2 apelsiner, i filéer
  • 2 inlagda citroner, skurna i bitar
  • 1 näve ärtskott
  • Dill
  • Olivolja

Tillagning:

Blanda ihop ättikssprit, socker och vatten till en klassisk 1-2-3 lag. Lägg i de skivade rädisorna och låt stå i kylen minst en halvtimme.
Mixa under tiden ihop crème fraiche och pepparrot i en skål och smaka av med salt.

Carpaccio på rökt lax
Lägg upp laxen på ett uppläggningsfat. Toppa sen med övriga ingredienser och avsluta med att klicka på pepparrotskrämen, garnera med dill och häll på lite olivolja. Klart att servera!

Carpaccio på rökt lax

Fler förrätter hittar du HÄR