Chokladkaka på bara 2 ingredienser

Går det att baka en kaka på bara 2 ingredienser? Ja faktiskt! Dessutom är den glutenfri. Vilken choklad du använder är en smaksak men eftersom man inte tillsätter något socker i smeten tycker jag det kan bli lite beskt om man använder choklad med allt för hög kakaohalt.

Ingredienser till ca 8 bitar:
 • 300 gram mörk choklad
 • 4 ägg
 • Sen behöver du lite smör till formen, florsocker att garnera med och ev. en klick vispad grädde till servering
Tillagning:

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen (jag använde 55 % -ig) och smält i vattenbad eller mikrovågsugn. Ställ åt sidan för att svalna lite. Separera sen äggen i gulor och vitor.

Vispa äggvitorna fluffiga och vita. Blanda chokladen med en äggula i taget. Sen vänder du i 1/3 av de vispade vitorna i taget. Låt detta ta lite tid så att du behåller luften i smeten. Häll allt i en smörad form ca 20 cm med bakplåtspapper i botten – för säkerhets skull.

Sätt in mitt i ugnen och grädda 30 minuter. Låt sen svalna 15-20 minuter i formen, lossa kanterna med en kniv och vänd upp och ner på ett fat.

Pudra lite florsocker över och servera med en klick vispad grädde.

Chokladkaka på bara 2 ingredienser Chokladkaka på bara 2 ingredienser

Fler goda desserter finns HÄR!

2 kommentarer på “Chokladkaka på bara 2 ingredienser”

  1. Hej!
   Jag har inte testat att göra denna med vit choklad, så jag vet inte riktigt hur det blir…
   Det är ju lite svårare att smälta vit än brun choklad eftersom den kan skära sig och bli en oljig massa. Den är också lite fetare än den bruna chokladen, eftersom huvudingrediensen är kakaosmör. Men testa, vet ja! Och återkom gärna med resultatet!
   Kram/Carro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.