Dessert i glas med yoghurt

När lavendeln är i full blom brukar jag ta in och plocka blommorna och sen låta dem torka. Passar utmärkt både i och på desserter, sallader eller i små tygkuddar att lägga i garderoben. Håller objudna garderobsgäster borta och ger god doft åt kläderna, tycker jag.

Klicka HÄR så kommer du till en annan sida med fler trevliga recept med lavendel!

En god, väldigt lättlagad och lite hälsosammare dessert. Istället för hjortronsylt kan man ju välja vilken annan sylt som helst eller en god lemon curd. Jag valde att strössla på lite torkade lavendelblommor, men det kan man ju skippa om man inte gillar smaken.

Ingredienser till 4 portioner:
  • 4 dl turkisk eller grekisk yoghurt
  • 20-30 vit choklad, riven
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl lönnsirap
  • Ca 1 dl sylt eller lemon curd (jag använde hjortronsylt)
  • Färsk mynta
  • Ev. lavendelblommor

Tillagning:

Hetta upp en stekpanna och rosta havregrynen så de får lite färg, häll på lönnsirap och blanda runt. Ställ åt sidan för att svalna. Blanda yoghurt med den rivna chokladen och vaniljsocker.

När det är dags att servera varva all ingredienser i ett glas och toppa med myntablad och strö ev. lavendelblommor över. Klart!

Dessert i glas med yoghurt

Fler goda desserter hittar du HÄR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.