Under hela sommaren har jag försökt gå upp tidigt och ta min löprunda redan innan frukost. Dels för att det varit för varmt senare under dagen men också för att jag tycker det är skönt att ha träningen klar! Ganska skönt att det inte längre är lika varmt på mornarna med däremot märks det att det är inte blir ljust lika tidigt och det är lite trist! Än så länge går det bra men nu gäller det att peppa sig själv så att man kommer ut även när mörkret och tristare väder väntar!
Tortillas med halloumi, hummus sallad, kål och smak av kummin och fänkål. Superfräsch kombo som bara innehåller strax under 400 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 100 gram halloumi, i skivor
- 20 gram pumpafrön
- 1 msk kumminfrö
- ½ gul paprika, i strimlor
- 1 msk vinäger, valfri sort (jag avvände sherryvinäger)
- Salt,peppar
- 2 tortillabröd, medium
- 50 gram hummus, ca 3-4 msk, färdigköpt eller gör egen
- 40 gram småbladig sallad
- 100 gram kål, gärna röd, strimlad
Tillagning:
Rosta pumpakärnorna tillsammans med kumminfrö i en het panna tills det börjar poppa och doftar gott. Lägg sen över i en stor skål. Tillsätt kål, paprika och vinäger. Krydda med salt och peppar och blanda runt ordentligt. Ställ åt sidan.
Värm ugnen till ca 75 grader och lägg in tortillabröden så de blir, och håller sig, varma.
Stek halloumin på hög värme 2-3 minuter på varje sida tills de får fin färg. (Det behövs inget stekfett eftersom halloumin släpper ifrån sig vätska när den tillagas). Håll sen varmt i ugnen till det är dags för servering.
Ta fram tortillabröden och bred på hummus, lägg på kål- och paprikasalladen samt halloumin. Toppa med finbladig sallad och njut!
Fler kalorisnåla recept hittar du HÄR!