Superfluffig ugnspannkaka som tillagas i stekpanna. Denna variant är söt och passar som mellanmål eller dessert.
Variera toppingen efter säsong och ringla gärna över t.ex. lite flädersirap vid servering.
Ingredienser till 2-3 portioner:
- 1 ½ dl vetemjöl
- ½ dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- ¼ tsk salt
- 2 dl mjölk
- 3 ägg
- 1 msk smör
Till servering:
- Florsocker
- Jordgubbar
- Vispad grädde
- Citronmellis
- Flädersirap
Tillagning:
Värm ugnen till 220 grader. Ställ in en stekpanna som tål ugnsvärme, så att den blir genomvarm.
Blanda samman mjöl, socker, vaniljsocker och salt i en bunke. Rör i mjölken till en klumpfri smet.
Avsluta med att vispa ner äggen.
Ta ut den heta stekpannan ur ugnen. Lägg i smöret i pannan så det täcker både botten och sidorna, och häll i smeten. Tillaga mitt i ugnen cirka 20-25 minuter tills pannkakan lyft och fått fin färg.
Ta ut ur ugnen och låt svalna något. Pudra sen över lite florsocker och dekorer med jordgubbar, vispad grädde och citronmellis. Ringla gärna lite flädersirap över också.