Goda frasiga små rullar av filodeg fyllda med fetaost, pinjenötter och spenat.
Goda att äta som de är eller som tillbehör till en god soppa.
Ingredienser till 6 stycken:
- 1 gul lök
- 1 påse bladspenat, 70 gram
- 2 msk pinjenötter
- 100 g fetaost
- Olivolja
- salt och peppar
- 6 ark filodeg
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader.
Skala och skiva löken tunt. Fräs i olivolja i stekpanna tillsammans med spenat och pinjenötter
Lägg upp allt i en bunke och smula ner fetaosten. Blanda samman och smaka av med salt och peppar. Ta bort från plattan och låt blandningen svalna.
Pensla ett halvt ark filodeg med vatten. Vik över andra halvan och lägg på cirka 1rågad msk av fyllningen och rulla sedan samman till en tät och fin vårrulle. Upprepa på samtliga ark.
Pensla rullarna runt om med lite olja och tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter tills de fått fin färg.