Biff med sötpotatis och bönsallad

Biff med sötpotatis och bönsallad

Grillad eller stekt köttbit på grönsaksbädd. Kalorisnål rätt som levererar mycket smak och dessutom är väldigt hälsosam.
Passar vilken dag i veckan som helst och även ihop med ett glad rött vin.
Innehåller endast 470 kcal/portion.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 1 stor gul lök, skalad
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 lime, zest och saft
  • 2 tsk tamarind pasta (finns bl.a. på ICA)
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk hackad färsk koriander + 1 handfull hela
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 2 köttbitar av nöt a 125 gram
  • 1 burk svarta bönor, 400 gram
  • 160 gram sötpotatis, i bitar ca 2 cm
  • 1 röd paprika, urkärnad och grovhackad
  • 1 zucchini, skivad

Tillagning:

Värm ugnen till 200 grader.
Riv ner en bit av löken i en skål, ca 3 msk. Resten finhackar du och lägger i en ugnsfast form tillsammans med sötpotatis, paprika och zucchini. Sätt in mitt i ugnen och tillaga ca 25-30 minuter tills potatisen är mjuk.


Häll 1 tsk rapsolja i skålen med lök tillsammans med limezest, tamarind, spiskummin, 2 msk färsk koriander, rökt paprikapulver och 1/2 msk vatten. Blanda väl och använd hälften att täcka köttbitarna med.
Resten blandar du med saften från lime, resten av koriandern och bönorna i en serveringsskål.
Stek eller grilla köttbitarna och servera ihop med bönsalladen och grönsakerna.

Biff med sötpotatis och bönsallad

Biff med sötpotatis och bönsallad

Vintips: GR-174
Fler kalorisnåla recept finns HÄR