Grillad eller stekt köttbit på grönsaksbädd. Kalorisnål rätt som levererar mycket smak och dessutom är väldigt hälsosam.
Passar vilken dag i veckan som helst och även ihop med ett glad rött vin.
Innehåller endast 470 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 stor gul lök, skalad
- 2 tsk rapsolja
- 1 lime, zest och saft
- 2 tsk tamarind pasta (finns bl.a. på ICA)
- 1 tsk spiskummin
- 2 msk hackad färsk koriander + 1 handfull hela
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 2 köttbitar av nöt a 125 gram
- 1 burk svarta bönor, 400 gram
- 160 gram sötpotatis, i bitar ca 2 cm
- 1 röd paprika, urkärnad och grovhackad
- 1 zucchini, skivad
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader.
Riv ner en bit av löken i en skål, ca 3 msk. Resten finhackar du och lägger i en ugnsfast form tillsammans med sötpotatis, paprika och zucchini. Sätt in mitt i ugnen och tillaga ca 25-30 minuter tills potatisen är mjuk.
Häll 1 tsk rapsolja i skålen med lök tillsammans med limezest, tamarind, spiskummin, 2 msk färsk koriander, rökt paprikapulver och 1/2 msk vatten. Blanda väl och använd hälften att täcka köttbitarna med.
Resten blandar du med saften från lime, resten av koriandern och bönorna i en serveringsskål.
Stek eller grilla köttbitarna och servera ihop med bönsalladen och grönsakerna.