Fisksoppa med räkor

När jag kokar fisk- eller skaldjursfond brukar jag frysa ner den i 1-litersbunkar. Perfekt som bas i olika typer av soppor eller såser. Man kan så klart göra denna soppa på fond från flaska eller tärning man köpt, smaken blir dock inte riktigt lika bra.

Ingredienser till 4 portioner
  • 1 liter fisk- eller skaldjursfond, alt. 1 liter vatten + 2 tärningar fiskbuljong
  • 400 gram torsk
  • 4 stora potatis, skuren i tärningar
  • ½ purjolök, skivad
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 gram räkor med skal
  • Salt, peppar
  • Cayennepeppar
  • 1 knippa gräslök, hackad
  • Krasse , till servering
Tillagning:

Koka upp fonden, lägg i potatis och koka ca 10 minuter. Lägg i purjolöken och fortsätt koka någon minut. Häll på grädde och koka upp igen.

Smaka av med salt, peppar samt cayennepeppar. Ta av från värmen och lägg i fisken. Lägg på ett lock och låt stå ca 5 minuter. Skala under tiden räkorna. Kontrollera så att fisken är färdig, annars koka ett par minuter tills den är klar och tillsätt hackad gräslök. Lägg till sist på räkorna och garnera med krasse.

Fisksoppa med räkor

Servera med något gott hembakat bröd. Eller skär rostbröd i trekanter, strö på riven ost och sätt in under ugnens grillelement några minuter tills osten smält.

Fler goda soppor finns HÄR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.