Fudge brownies med kola

Fudge brownies med kola

Supergoda brownies med salt kola som min dotter bakade och bjöd på nyligen.
Gott ill kaffet eller som en dessert och räcker till många.

Receptet kommer från Camilla Hamid och My Kitchen Stories.


Ingredienser till 16 bitar:
  • 350 g smör
  • 200 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
  • 5 dl strösocker
  • 6 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk espressopulver (kan uteslutas men ger en väldigt intensiv chokladsmak)
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl kakao
  • 1 burk dulce de leche à 397g
  • flingsalt att garnera med

Tillagning:

Värm ugnen på 175 grader och täck en ugnsform(25×35 cm) med bakplåtspapper.
Grovhacka den mörka chokladen till brownien och tärna smöret. Ha ner båda i en kastrull och smält försiktigt ihop under omrörning på medelvärme. Ställ åt sidan.

Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke med elvisp. Tillsätt chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
Sikta ner salt, vaniljsocker, espressopulver, vetemjöl och kakao. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.

Häll upp smeten iden klädda ugnsformen, klicka ner kolan och dra några varv med en kniv så att det bildas ett fint mönster.

Grädda brownien i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Brownien ska ha fått en tunn yta och vara lite vobblig. Oroa dig inte om den är kladdig eller lite lös. Brownien stelnar ordentligt i kylen sen.
Låt brownien stelna helt och hållet i kylskåpet innan du garnerar med flingsalt och serverar.

Fudge brownies med kola

Fler goda bakrecept hittar du HÄR