Fyllda portabellohattar

Fyllda portabellohattar

Krämiga smakrika fyllda portabellohattar. God vegetarisk rätt som passar både i eget majestät men som också funkar riktigt bra som ett alternativ till kött.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 4 st portabellosvampar, (stora)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 2 tomater
  • 2 salladslök
  • ½ tsk torkad oregano
  • 1 msk olivolja
  • 200 g mozzarella
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 1 påse blandsallad eller rödbetsskott

Tillagning:

Skär foten av svamparna och hacka dessa. Finhacka vitlök. Hacka tomaterna. Skiva salladslök.
Stek svamphacket och vitlök i lite smör i en stekpanna. Tillsätt tomathacket och salladslöken efter en stund. Ta av från värmen och ställ åt sidan.


Stek även hattarna i lite smör och olivolja på båda sidorna. Salta och peppra och krydda med oregano.
Lägg hattarna i en ugnsform och klicka över svampfräset. Skiva mozzarellan och lägg på tillsammans med parmesan.


Sätt igång ugnen på grill och tillaga hattarna 5-10 minuter tills osten smält och fått färg.
Servera på salladsbädd med en god vinägrett.

Fyllda portabellohattar

Fler vegetariska rätter finns HÄR