Krämiga smakrika fyllda portabellohattar. God vegetarisk rätt som passar både i eget majestät men som också funkar riktigt bra som ett alternativ till kött.
Ingredienser till 4 portioner:
- 4 st portabellosvampar, (stora)
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk smör
- 2 tomater
- 2 salladslök
- ½ tsk torkad oregano
- 1 msk olivolja
- 200 g mozzarella
- 1 dl parmesanost, riven
- 1 påse blandsallad eller rödbetsskott
Tillagning:
Skär foten av svamparna och hacka dessa. Finhacka vitlök. Hacka tomaterna. Skiva salladslök.
Stek svamphacket och vitlök i lite smör i en stekpanna. Tillsätt tomathacket och salladslöken efter en stund. Ta av från värmen och ställ åt sidan.
Stek även hattarna i lite smör och olivolja på båda sidorna. Salta och peppra och krydda med oregano.
Lägg hattarna i en ugnsform och klicka över svampfräset. Skiva mozzarellan och lägg på tillsammans med parmesan.
Sätt igång ugnen på grill och tillaga hattarna 5-10 minuter tills osten smält och fått färg.
Servera på salladsbädd med en god vinägrett.