Jag har ett fikonträd, eller snarare en buske, i min trädgård. Tycker den är underbart vacker men tyvärr så är våra somrar, normalt sett, inte tillräckligt varma för att så väldigt många av frukterna ska hinna mogna.
Det är inte länge sedan fikonen var så omogna och gröna som på första bilden men nu har det hänt grejer – en hel del frukter har mognat!
Så underbart att kunna gå ut på morgonen och plocka sig en frukt och bara skära ner i yoghurten. Det är ren och skär lycka!
Här kan du läsa allt om att odla fikon både i kruka och på friland. Idag gjorde jag en supergod maträtt på rester. Enkelt och bra sätt att ta till vara på mat eftersom jag ogillar att kasta!
Hade rester av Rostade grönsaker och färdiglagad kyckling i kylen, vilket gjorde att denna rätt gick supersnabbt att laga. Har man ingen färdig kyckling går det ju snabbt att steka upp en kycklingfilé eller två och tillsätta. Snabb, lättlagad och supergod vardagsmat!
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 del rester av Rostade grönsaker
- 2 dl riven ost
- Ca 200 gram färdigstekt kycklingkött, i skivor
- 1 dl tacosås
- Färsk koriander
- 2-3 rejäla nävar nachochips
- 1 avokado
- 1 dl crème fraiche
- Tabasco eller annan stark smaksättare
- Blandad sallad
Tillagning:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg resterna av Rostade grönsaker i en ugnsform. Strö på hälften av den rivna osten, stick ner kycklingskivor lite här och där, häll på tacosåsen, stick ner nachochips och strö på resten av osten. Tillaga mitt i ugnen ca 20-25 minuter tills allt är varmt och osten smält. Garnera med färsk koriander.
Mosa under tiden avokadon och blanda den med crème fraiche och krydda med t.ex. Tabasco efter smak.
Servera gratängen med avokadoröran, extra nachochips och en god sallad.