Halloumitortillas

Halloumitortillas

Här kommer recept på en supergod laktovegetarisk mitt-i-veckan måltid.

Ingredienser till 6 portioner:
  • 50 gram pumpakärnor
  • 2 msk kumminfrö
  • 1 litet huvud rödkål (ca 650 gram), strimlad
  • 2 paprika (gärna olika färger), strimlade
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 6 tortillabröd eller flatbröd
  • 100 gram hummus
  • 80 gram ruccolasallad
  • 2 paket halloumiost á 250 gram, i 12 skivor

Tillagning:

Rosta pumpakärnor och kumminfrö i en stor stekpanna tills de börjar poppa upp lätt, lägg sen över i en stor skål.


Tillsätt rödkål, paprika och vinäger. Salta, peppra och blanda runt ordentligt.
Värm bröden i medelvarm ugn några minuter. Stek under tiden halloumiosten, i samma stekpanna som du rostade pumpakärnorna, ca 3 minuter på var sida tills de fått fin färg.
Ta ut bröden ur ugnen, bred på hummus, lägg på kålen och toppa med halloumi och ruccolasallad.
Hugg in och njut!

Halloumitortillas

Fler vegetariska rätter hittar du HÄR