Hoisinkyckling med nudlar

Hel kyckling i ugn med asiatiska smaker av hoisinsås och kinesisk kryddblandning. Smidigt och lättlagat eftersom kycklingen sköter sig själv i ugnen. Nudelsalladen blandar man kvickt ihop med hjälp av färdigköpt  asiatisk morotssallad (finns bl.a. på Ica) om man inte vill göra sin egen. Ponzu bidrar med både sälta och en fin syra.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 1 hel kyckling
  • 1 dl hoisinsås
  • 1 msk fem kryddor, kinesisk kryddblandning
  • 250 gram nudlar, valfri sort
  • 1 förpackning asiatisk morotssallad
  • 4 salladslök, fint skivade
  • 2 msk Ponzu Soy Sauce
  • 2 msk sesamfrö, gärna rostade och både ljusa och mörka
  • Färsk koriander

Tillagning:

Sätt ugnen på 200 grader. Täck kycklingen med hoisinsåsen, strö på fem kryddor och salta lätt. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och tillaga ca 1 timme mitt i ugnen till kycklingen är genomstekt. Koka under tiden nudlarna.

Låt dem rinna av och lägg i en skål tillsammans med morotssalladen, salladslök och häll på ponzu. Blanda runt ordentligt och strö på sesamfrö.
Dela kycklingen i bitar och servera med nudelsalladen, lite färsk koriander och extra Ponzu vid sidan om.

Hoisinkyckling med nudlar

Fler rätter med asiatiska smaker hittar du HÄR!