Lättlagad laktovegetarisk rätt med polenta toppad med champinjoner, mozzarella, sallad och balsamvinäger. Innehåller ca 300 kcal/portion.
Receptet är för 6 portioner och äter man inte hela håller den sig lätt några dagar i kylen eller fungerar bra till lunchlådan dagen efter!
Ingredienser till 6 portioner:
- 25 gram smör
- 8 dl grönsaksbuljong
- 200 gram polenta
- 50 gram parmesanost, riven
- 2 stjälkar färsk rosmarin, Bladen finhackade
- 500 gram champinjoner, halverade
- 1 tsk torkad timjan eller 1 msk färsk hackad
- 2 msk olivolja
- 125 gram mozzarella
- 1 näve ruccolasallad
- 1 tsk balsamvinäger
- salt, peppar
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt och häll på lite olivolja.
Koka upp buljongen i en kastrull och häll på polentan. Koka upp och låt småkoka ca 8 minuter under omrörning. Ta av från värmen och rör i smör, parmesanost, rosmarin, och smaka av med salt och peppar. Häll över på bakplåten och fördela jämt över plåten. Tillaga mitt i ugnen 30 minuter.
Stek under tiden champinjonerna i resten av olivoljan tillsammans med timjan, salt och peppar. Sätt sen åt sidan.
Ta ut polentan ur ugnen, lägg på champinjonerna och riv över mozzarellaosten. Sätt in i ugnen ytterligare ca 10 minuter tills osten smält och fått fin färg.
Strö på ruccolasallad och häll på balsamvinäger. Servera direkt!