Musslor i kokosmjölk med lime och koriander

Musslor i kokosmjölk med lime och koriander

Blåmusslor i en krämig sås med smaker av Asien. Snabblagad och med ganska få ingredienser men mycket smak! Servera gärna någon typ av vitlöksbröd till.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 1 nät blåmusslor, ca 1 kg
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk fisksås
  • 1 lime, juicen
  • 1näve färsk koriander, grovhackad

Tillagning:

Lägg musslorna i kallt vatten ca 10 minuter så de släpper ifrån ev. sand. Skölj av dem och ta bort skägget. Lägg åt sidan så länge.
Hetta upp alla ingredienser utom musslorna i en stor kastrull eller wok. Låt putta ihop ca 5 minuter. Höj värmen och lägg i musslorna.

Lägg på ett lock så det börjar koka. Fortsätt koka tills musslorna öppnat sig.

Servera musslorna med såsen och något bröd grillat i ugn med vitlöks- eller ramslökssmör.

Musslor i kokosmjölk med lime och koriander

Fler goda rätter med musslor hittar du HÄR!