Ingefärspäron

Ingefärspäron

Fantastiskt god och fräsch dessert som får härlig smak av både ingefära och mynta. Servera med vaniljglass och/eller en klick grädde, kolasås samt t.ex. ett havreflarn eller kaksmulor.
Koktiden på päronen varierar från sort och mognadsgrad. Är päronen hårda kan de behöva koka längre. Är de väldigt mjuka och mogna räcker det att lägga dem i varm lag.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 40 g ingefära, strimlad
  • 7 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 1 lime, saft och zest
  • 1 vaniljstång
  • 1 kg små päron
  • några myntakvistar

Tillagning:

Skala och kärna ur päronen.
Koka upp vatten, socker, ingefära, saft och skal av lime och urskrapad vaniljstång med frön.
Lägg i päronen och låt koka 5 -15 minuter (se inledande text).


Lägg päronen i rengjorda varma glasburkar, häll på lagen och låt svalna. Lägg i myntakvistarna och förvara i kylskåp. Håller ca 1 vecka.

Ingefärspäron

Fler goda desserter hittar du HÄR