Fantastisk god och smakrik asieninspirerad kycklingrätt som en väninna lagade till mig för ett tag sen.
Stek inte grönsakerna för länge innan de går ner i grytan, de blir godast om de fortfarande är lite krispiga.
Ingredienser till 4 portioner:
- 500 gram kycklingfilé
- 1 stor purjolök, skivad
- 1 röd paprika, urkärnad och skuren i bitar
- 1 grön paprika, urkärnad och skuren i bitar
- 2 msk olja
Marinad:
- 1 tsk sambal oelek
- 4 msk maizena
- 1 tsk salt
- ½ dl olja
Sås:
- 1 hönsbuljongtärning
- 2 dl vatten
- ½ dl hoisinsås
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 2 tsk sambal oelek
- 1 msk kinseisk soja
- 1 msk strösocker
- 4 vitlöksklyftor
- 1 msk maizena
Tillagning:
Skär kycklingen i bitar. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och lägg i kycklingen.
Koka upp samtliga ingredienser till såsen under omrörning i en kastrull. Red av med 1 msk maizena. Ställ åt sidan en stund.
Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och stek purjolök och paprika några minuter. Lägg sen över i en stor gryta.
Stek därefter kycklingen i resterande olja och lägg även över det i grytan.
Häll på såsen och låt koka upp. Låt puttra tills kycklingen är klar.
Servera med kokt ris och något gott i glasen.