Maries Schezuankyckling

Maries Schezuankyckling

Fantastisk god och smakrik asieninspirerad kycklingrätt som en väninna lagade till mig för ett tag sen.
Stek inte grönsakerna för länge innan de går ner i grytan, de blir godast om de fortfarande är lite krispiga.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 500 gram kycklingfilé
  • 1 stor purjolök, skivad
  • 1 röd paprika, urkärnad och skuren i bitar
  • 1 grön paprika, urkärnad och skuren i bitar
  • 2 msk olja

Marinad:

  • 1 tsk sambal oelek
  • 4 msk maizena
  • 1 tsk salt
  • ½ dl olja

Sås:

  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • ½ dl hoisinsås
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk kinseisk soja
  • 1 msk strösocker
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk maizena
Tillagning:

Skär kycklingen i bitar. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och lägg i kycklingen.
Koka upp samtliga ingredienser till såsen under omrörning i en kastrull. Red av med 1 msk maizena. Ställ åt sidan en stund.


Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och stek purjolök och paprika några minuter. Lägg sen över i en stor gryta.
Stek därefter kycklingen i resterande olja och lägg även över det i grytan.


Häll på såsen och låt koka upp. Låt puttra tills kycklingen är klar.
Servera med kokt ris och något gott i glasen.

Maries Schezuankyckling

Fler asieninspirerade rätter finns HÄR