Det finns många varianter på denna sockerkaka med smak av kanel. Just denna är både lättlagad och i princip omöjligt att misslyckas med.
I receptet står det att man ska ha i filmjölk, men det går lika bra med yoghurt eller gräddfil om du inte skulle ha just filmjölk hemma.
Ingredienser till 1 kaka:
- 85 gram smör
- 1 ½ dl strösocker
- 1 ägg
- 1 ½ dl filmjölk
- 1 tsk malen kanel
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- Kanel och pärlsocker till garnering
Tillagning:
Värm ugnen till 175 grader:
Smörj och bröa en form som är 20 cm i diameter.
Smält smöret och blanda i kanel.
Vispa ägg och socker ljust och fluffigt.
Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Vänd ner i äggsmeten.
Tillsätt filmjölk, smör och rör om till en jämn smet.
Häll upp i formen och strö över kanel och pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen ca 35-40 minuter. Känn gärna efter med en provsticka så kakan är klar innan du tar ut den. Låt svalna och skär sen upp i generösa bitar.
Går bra att frysa in.