Här kommer en kalorisnål variant på en piccata tillagad på kalkonbröst med kapris och citrondoftande sås. Innehåller endast 380 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 ½ msk olja
- 375 gram ny- eller delikatesspotatis
- 2 kalkonbröstfiléer
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 ½ msk kapris
- 1 ¼ dl kycklingbuljong
- ½ citron, zest och saft
- kryddgrönt, till garnering (tex dill)
- Ev. 1-2 tsk maizena
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader.
halvera potatisen och lägg i en ugnsfast form med hälften av oljan. Krydda med salt och peppar och tillaga mitt i ugnen ca 40 minuter tills potatisen är klar.
Hetta upp resten av oljan i en stekpanna. Krydda kalkonköttet med salt och peppar och stek 2-3 minuter per sida och lägg sen åt sidan en stund.
Lägg vitlöken i pannan tillsammans med kapris, buljong occ citronsaft och låt puttra ihop på medelvärme 3-4 minuter. Red ev med lite maizena. Smaka av såsen med salt och peppar om det behövs.
Lägg tillbaka kalkonköttet i pannan och värm upp. Strö citronzest och kryddgrönt över rätten och servera med potatisen och ev en grönsallad.