Piccata på kalkon

Piccata på kalkon

Här kommer en kalorisnål variant på en piccata tillagad på kalkonbröst med kapris och citrondoftande sås. Innehåller endast 380 kcal/portion.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 1 ½ msk olja
  • 375 gram ny- eller delikatesspotatis
  • 2 kalkonbröstfiléer
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 ½ msk kapris
  • 1 ¼ dl kycklingbuljong
  • ½ citron, zest och saft
  • kryddgrönt, till garnering (tex dill)
  • Ev. 1-2 tsk maizena
Tillagning:

Värm ugnen till 200 grader.
halvera potatisen och lägg i en ugnsfast form med hälften av oljan. Krydda med salt och peppar och tillaga mitt i ugnen ca 40 minuter tills potatisen är klar.

Hetta upp resten av oljan i en stekpanna. Krydda kalkonköttet med salt och peppar och stek 2-3 minuter per sida och lägg sen åt sidan en stund.
Lägg vitlöken i pannan tillsammans med kapris, buljong occ citronsaft och låt puttra ihop på medelvärme 3-4 minuter. Red ev med lite maizena. Smaka av såsen med salt och peppar om det behövs.
Lägg tillbaka kalkonköttet i pannan och värm upp. Strö citronzest och kryddgrönt över rätten och servera med potatisen och ev en grönsallad.

Piccata på kalkon

Alla kalorisnåla rätter hittar du HÄR