Kokosglass med exotiska frukter

Kokosglass med exotiska frukter

Tycker du om kokos kommer du nog gilla denna glassen! Krämig och god med tydlig smak av kokos. Jag brukar rosta kokosen lätt för att utveckla smaken ordentligt.

Dessert som passar i alla läge och blir en fin avslutning på en asiatisk inspirerad middag med lite exotiska frukter på toppen!

Jag gör den i glassmaskin, men har man ingen så kan man hälla glassmeten i en burk och ställa in den i frysen och röra runt ungefär varannan timme, men resultatet blir inte riktigt lika bra eftersom det lätt bildas iskristaller i glassen.

Jag tycker det räcker med en kula och lite bär per person och då räcker receptet nedan till  6-8 personer.

Ingredienser:
  • 2 dl kokosgrädde
  • 2 dl kokosflingor
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk strösocker
  • 2 ägg
  • Bär eller frukt, till servering
Tillagning:

Rosta kokosflingorna lätt på medelvärme utan att de ta färg. Vispa ihop ägg och socker till en fluffig smet och tillsätt vaniljsocker och kokosmjölk. I en annan bunke vispar du grädden medelhårt. Tillsätt även grädde och kokosflingor i smeten och blanda runt ordentligt.

Kör i en glassmaskin ca 20-30 minuter. Servera med några bär eller frukter eller förvara i frys tills det är dags att servera.

Kokosglass med exotiska frukter

Fler desserter hittar du HÄR