Ugnsbakad sojalax med broccoli

Ugnsbakad sojalax med broccoli

Kalorisnål rätt på bara fem ingredienser. Hälsosam och fräsch och innehåller endast 310 kcal/portion, vilket innebär att man utan problem kan lägga till en portion kokt ris och ändå hålla sig under 500 kcal.

Ingredienser till 4 portioner:
  • 4 skinnfria laxfiléer a ca 125 gram
  • 1 stort huvud broccoli, delat i buketter
  • 1 citron
  • 2-3 vårlökar, skivad
  • 2 msk soja
Tillagning:

Värm ugnen till 175 grader. Skölj och låt broccolin rinna av, lägg sen buketterna i en ugnsfast form. Droppa över lite raps- eller olivolja och rör runt. Tillaga i ugn ca 10-15 minuter.

Ta ut formen och lägg på laxbitarna. Pressa över saften från ½ citron och sätt in i ugnen igen ca 14 minuter. Tillsätt därefter hälften av vårlöken och häll på sojan. Låt stå inne i ugnen ca 4 minuter till. Vid servering strö på resten av vårlöken och servera ev med ris.

Ugnsbakad sojalax med broccoli

Fler kalorisnåla rätter finns HÄR