Köttfärsfyllda salladstacos

Kalorisnåla tacos med asiatisk touch som trots att detta är en smal rätt passar lika bra en fredagskväll som vilken dag i veckan som helst! Innehåller (beroende på vilken färs man väljer) bara runt 500 kcal/portion inklusive ris. Utesluter man riset innehåller rätten bara runt 300 kcal/portion och blir dessutom lchf.

Ingredienser till 4 portioner:
  • 1 msk sesamolja
  • 500 gram valfri färs (jag använde kycklingfärs)
  • 1 msk currypasta, valfri färg
  • juice från 1 lime
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 msk fisksås
  • 1 handfull myntablad, strimlad
  • 1 handfull korianderblad
  • 4 gemsallad, blad separerade
  • 4 portioner kokt ris

Tillagning:

Stek färsen i oljan, tillsätt currypasta och 2 msk vatten som får koka in. Ta bort från värmen och rör i lök, limejuice, fisksås och örter. Lägg kokt ris i botten på salladsbladen och toppa med köttfärsen. Servera med limeklyftor.

Köttfärsfyllda salladstacos