Kalorisnåla tacos med asiatisk touch som trots att detta är en smal rätt passar lika bra en fredagskväll som vilken dag i veckan som helst! Innehåller (beroende på vilken färs man väljer) bara runt 500 kcal/portion inklusive ris. Utesluter man riset innehåller rätten bara runt 300 kcal/portion och blir dessutom lchf.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 msk sesamolja
- 500 gram valfri färs (jag använde kycklingfärs)
- 1 msk currypasta, valfri färg
- juice från 1 lime
- 1 rödlök, finhackad
- 1 msk fisksås
- 1 handfull myntablad, strimlad
- 1 handfull korianderblad
- 4 gemsallad, blad separerade
- 4 portioner kokt ris
Tillagning:
Stek färsen i oljan, tillsätt currypasta och 2 msk vatten som får koka in. Ta bort från värmen och rör i lök, limejuice, fisksås och örter. Lägg kokt ris i botten på salladsbladen och toppa med köttfärsen. Servera med limeklyftor.