Köttfärssås med curry

Detta är en rätt som jag gör ofta! Använder du dig av ingredienserna nedan ger den max 500 kcal/portion inklusive en normalportion nudlar (men då utan chutney och yoghurt). Struntar man i kalorier tar man vilket färs man vill och fet kokosmjölk.

  Ingredienser till 4 portioner:

•2 morötter
•1 stor gul lök
•1 vitlöksklyfta
•200 gram vitkål
•1 röd chilifrukt
•2 msk curry
•1 tsk kanel
•400 gram kyckling/kalkonfärs
•1 burk kokosmjölk light 400ml
•2 dl hönsbuljong
•salt och peppar
•1 lime

Tillagning:

Strimla kålen. Skala och skiva morötter. Finhacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chili. Fräs färsen i lite olja och tillsätt sen alla grönsakerna, curry och kanel. Tillsätt kokosmjölk, buljong och låt puttra 15-20 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev mer curry. Servera med ägg/fullkornsnudlar eller ris, limeklyfta, lite mangochutney och en klick tjock yoghurt.