Krämig kycklinggryta med svamp

Krämig kycklinggryta med svamp

Kycklinggryta med murklor och trattkantareller i krämig sås smaksatt med dragon och dijonsenap.
Det går så klart bra att använda t.ex. champinjoner eller annan svamp istället.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 4 kycklinglårfiléer
  • 2 msk smör
  • 1 liten gul lök, hackad
  • ca 150 gram svamp, valfri sort
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1-2 msk hackad färsk dragon
  • ½ msk dijonsenap
  • 1 dl crème fraiche
  • salt, svartpeppar
  • 1 knippa persilja, hackad

Tillagning:

Ansa och stek svampen i torr panna och tillsätt 1 msk smör när all vätska kokat bort. Lägg upp svampen i en skål och ställ åt sidan.
Dela kycklinglåren i mindre bitar och stek i resten av smöret tills de fått fin färg runt om. Salta och peppra. Tillsätt lök och stek ytterligare någon minut. Häll på vin, fond, grädde, dijonsenap, soja och tillsätt även dragon och den stekta svampen. Blanda runt ordentligt och låt puttra ca 15 minuter under lock tills kycklingen är genomstekt. Tillsätt sen ev. 1 dl crème fraiche och strö på hackad persilja. Servera med t.ex. ris och syltade nypon eller en gelé.

Krämig kycklinggryta med svamp

Krämig kycklinggryta med svamp

Fler recept med kyckling hittar du HÄR