Wokade nudlar med kräftstjärtar

Wokade nudlar med kräftstjärtar

Wokade grönsaker, nudlar och kräftstjärtar i god och smakrik sås.
Lättlagad och smakrik rätt som går att variera med olika sorters grönsaker och skaldjur.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 250 gram vitkål, strimlad
  • 250 gram broccoli, i mindre buketter
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 burk kräftstjärtar, 360 gram
  • ½ msk sambal oelek
  • 1 msk rapsolja
  • 125 gram risnudlar
  • 1 msk rapsolja

Wok-sås:

  • 1 msk fisksås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk honung
  • 2 msk vatten

Tillagning:

Skölj kräftstjärtarna i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag. Blanda kräftstjärtarna med sambal oelek och låt stå en stund. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ihop wok-såsen.
Hetta upp en wokpanna och stek grönsakerna i olja tills de nästan är mjuka. Häll över såsen och vänd runt med nudlar och kräftstjärtar. Servera direkt.

Wokade nudlar med kräftstjärtar

Fler nudelrätter hittar du HÄR