Wokade grönsaker, nudlar och kräftstjärtar i god och smakrik sås.
Lättlagad och smakrik rätt som går att variera med olika sorters grönsaker och skaldjur.
Ingredienser till 4 portioner:
- 250 gram vitkål, strimlad
- 250 gram broccoli, i mindre buketter
- 1 rödlök, skivad
- 1 burk kräftstjärtar, 360 gram
- ½ msk sambal oelek
- 1 msk rapsolja
- 125 gram risnudlar
- 1 msk rapsolja
Wok-sås:
- 1 msk fisksås
- 2 msk japansk soja
- 1 msk honung
- 2 msk vatten
Tillagning:
Skölj kräftstjärtarna i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag. Blanda kräftstjärtarna med sambal oelek och låt stå en stund. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ihop wok-såsen.
Hetta upp en wokpanna och stek grönsakerna i olja tills de nästan är mjuka. Häll över såsen och vänd runt med nudlar och kräftstjärtar. Servera direkt.