Frasiga och smakrika ugnsbakade sparris som passar både på tapasbrickan och som tillbehör.
Du kan välja att tillaga dessa på bara knopparna eller använda hela sparrisar.
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 knippe sparris
- ½ dl parmesanost, riven
- ½ dl panko
- 1 liten knippe persilja, hackad
- Salt, peppar
- (Chilipeppar)
- 1 ägg
- Neutral olja, till formen
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader.
Tvätta, ansa och torka sparrisen. Vispa upp ägget. Blanda ihop parmesanost och panko med lite salt, peppar och ev. chilipeppar, om du vill ha lite hetta i smaken.
Doppa sparrisen i uppvispat ägg och täck sedan med parmesanblandningen.
Spraya eller pensla lite olja i botten på en ugnsfast form och lägg i sparrisen i ett lager.
Tillaga ca 10-15 minuter mitt i ugnen tills sparrisen fått fin färg men fortfarande är spänstig.