Fröknäcke

Fröknäcke

Fiber- och fullkornsrika fröknäcke som är lika goda till frukost, som mellanmål eller på ostbrickan.


Ingredienser till 2 plåtar:
  • 6 dl havregryn
  • 1 dl vetekli
  • 1 tsk flingsalt
  • 4 dl solroskärnor
  • 2 dl hela linfrö
  • 1 tsk torkade örter (t.ex. rosmarin eller timjan)
  • 1 dl vegetabilisk olja
  • 7 dl vatten

Tillagning:

Värm ugnen till 160 grader varmluft.
Blanda ihop alla ingredienser och låt blandningen stå ca 15 minuter.
Bred sen ut blandningen så tunt som möjligt på 2 stora plåtar med bakplåtspapper.
Tillaga ca 10 minuter i ugn. Ta sen ut plåtarna och skär knäckebröden till önskad storlek med en vass kniv. Sätt tillbaka plåtarna i ugnen och tillaga ytterligare 1 timme.
Låt svalna på galler och förvara torrt.

Fröknäcke

Vill du hellre göra ett glutenfritt fröknäcke hittar du recept på det HÄR