Fiber- och fullkornsrika fröknäcke som är lika goda till frukost, som mellanmål eller på ostbrickan.
Ingredienser till 2 plåtar:
- 6 dl havregryn
- 1 dl vetekli
- 1 tsk flingsalt
- 4 dl solroskärnor
- 2 dl hela linfrö
- 1 tsk torkade örter (t.ex. rosmarin eller timjan)
- 1 dl vegetabilisk olja
- 7 dl vatten
Tillagning:
Värm ugnen till 160 grader varmluft.
Blanda ihop alla ingredienser och låt blandningen stå ca 15 minuter.
Bred sen ut blandningen så tunt som möjligt på 2 stora plåtar med bakplåtspapper.
Tillaga ca 10 minuter i ugn. Ta sen ut plåtarna och skär knäckebröden till önskad storlek med en vass kniv. Sätt tillbaka plåtarna i ugnen och tillaga ytterligare 1 timme.
Låt svalna på galler och förvara torrt.