Marinerade och stekta skivor av mager biff, röd paprika och med en välsmakande sås förgyller denna klassiska kinesiska rätt. Kalorisnål och innehåller endast 290 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 225 gram magert nötkött (t.ex. biffstek, entrecote eller filé)
- ½ msk kinesisk soja
- 1 tsk sesamolja
- ½ msk risvinäger
- 1 tsk majsmjöl
- ½ msk jordnötsolja
- 2 spetspaprika, urkärnad och skuren i tjocka skivor
- 1 msk ostronsås
- ½ purjolök, skuren i tändsticksstora strimlor
Tillagning:
Skär köttet i ganska breda strimlor. Blanda ihop sojasås, sesamolja, risvinäger majsmjöl. Lägg i köttet och låt marinera ca 20 minuter.
Hetta upp en wok och tillsätt jordnötsoljan. När den är het, lägg i köttet och fräs tills det fått lite färg. Ta upp köttet och ställ åt sidan.
Torka ren woken med hushållspapper, så du får bort överflödig olja, och värm upp den igen. Lägg i paprikan och stek några minuter eller tills den mjuknat något. Tillsätt ostronsåsen och lägg tillbaka köttet i woken. Blanda runt ordentligt. Lägg upp på ett serveringsfat, toppa med strimlad purjolök och servera direkt.