Nachos med murklor, oliver och rödlök

Nachos med murklor, oliver och rödlök

En lite lyxigare variant på ugnsgratinerade nachos som passar perfekt till ett glas bubbel eller ett smakrikt stilla vin.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 1 påse nachos (ca 200 gram)
  • 3 dl riven västerbottenost
  • 1 burk murklor i vatten
  • 1 dl svarta oliver, urkärnade och skivade
  • ½ rödlök, skivad
  • 1 dl crème fraiche
  • (Chilipulver)
  • Färsk persilja, till garnering

Tillagning:

Värm ugnen till 200 grader.
Häll av vattnet från murklorna, torka dem. Smält smör i en stekpanna och stek murklorna några minuter. Salta, peppra och ställ åt sidan.
Lägg upp nachos i en ugnsfast form. Strö på riven ost och gratinera mitt i ugnen tills osten smält och fått lite färg. Ta ut formen och toppa med stekta murklor, skivade oliver, rödlök, crème fraiche (strö ev. på lite chilipulver) och grovhackad persilja.

Nachos med murklor, oliver och rödlök

Fler goda recept med nachos hittar du HÄR