En lite lyxigare variant på ugnsgratinerade nachos som passar perfekt till ett glas bubbel eller ett smakrikt stilla vin.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 påse nachos (ca 200 gram)
- 3 dl riven västerbottenost
- 1 burk murklor i vatten
- 1 dl svarta oliver, urkärnade och skivade
- ½ rödlök, skivad
- 1 dl crème fraiche
- (Chilipulver)
- Färsk persilja, till garnering
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader.
Häll av vattnet från murklorna, torka dem. Smält smör i en stekpanna och stek murklorna några minuter. Salta, peppra och ställ åt sidan.
Lägg upp nachos i en ugnsfast form. Strö på riven ost och gratinera mitt i ugnen tills osten smält och fått lite färg. Ta ut formen och toppa med stekta murklor, skivade oliver, rödlök, crème fraiche (strö ev. på lite chilipulver) och grovhackad persilja.