Kungssvampstuvning

Kungssvampstuvning

Den här svampstuvningen är så matig och god att du kan servera den som en solorätt ihop med lite pasta eller ris. Passar även till kyckling eller kött.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 3 kungssvampar
  • ½ gul eller röd lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk kinesisk soja
  • Svartpeppar, salt
  • 1 msk färsk timjan, hackad

Kungssvamp

Tillagning:

Halvera svampen på längden och skiva den. Stek svampen i smör ca 5 minuter och tillsätt sen löken och fortsätt steka ytterligare ett par minuter. Häll på grädde och soja. Tillsätt även timjan. Låt puttra ihop under omrörning tills grädden tjocknat. Smaka av med svartpeppar och salt.

Kungssvampstuvning

HÄR hittar du recept på en god stuvning med murklor och vitkål