En fin liten förrätt med färsk sparris, krämig mozzarella och tunt skivad prosciutto.
Både snabb- och lättlagad.
Ingredienser till 4 portioner:
- 16 sparrisar
- 1 mozzarella, 125 gram
- 8-12 skivor prosciutto
- olivolja
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 näve basilikablad, fint strimlad
Tillagning:
Koka sparrisen ca 2 minuter och kyl sen ner den i kallt vatten. Skär mozzarellan i 8 bitar.
Gör 4 paket genom att lägga mozzarellan mellan 4 sparrisar och sen linda in dem i 2-3 skivor prosciutto så att mozzarellan och sparrisen är helt innesluten.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek sedan försiktigt paketen tills prosciutton har blivit knaprig och mozzarellan börjat smälta lite.
Vispa ihop 3 msk olivolja, vinäger och tillsätt basilikan. Lägg sparrispaketen på 4 tallrikar och ringla över dressingen.