Blanda ihop denna lättlagade lins- och tonfisksallad och få en snabb och hälsosam lunch eller middagssallad. Blir klar på bara 15 minuter, vilket är perfekt för hektiska dagar eller när man inte vill tillbringa så lång tid i köket.
Innehåller bara 375 kcal/portion
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 msk sherryvinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 1 vitlöksklyftor, riven
- 25 ml olivolja
- 250 gram färdigkokta gröna linser (eller ca 90 gram okokta)
- 1 burk tonfisk i vatten, avrunnen
- 80 g körsbärstomater, halverade (ca 10 stycken)
- 1 inlagd rostad paprika på burk, strimlad
- 1 näve färsk persilja, finhackad
- 1 liten knippe gräslök, finhackad
Tillagning:
Koka linserna, enligt instruktion på paketet, om du använder okokta. Låt dem rinna av och svalna något.
Vispa ihop vinäger, dijonsenap och vitlök i en liten skål. Ringla långsamt i oljan och vispa tills den tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
Lägg linser, tonfisk, tomater, paprika och det mesta av örterna i en stor skål och blanda ihop. Häll över dressingen och blanda runt igen. Strö på resten av örterna och servera.