En riktigt krämig och god kycklinggryta med rosépeppar. Så magiskt gott och perfekt att servera till både vardag och helg.
- 400 gram kycklingfilé (bröst eller lår), grovt strimlad
- I gul lök, finhackad
- 200 gram champinjoner, skivade
- 2 msk rosépeppar, grovt mortlad
- 2 msk smör
- 2 dl vitt vin
- 2 msk kycklingfond
- 4 dl vispgrädde
- 2 msk kinesisk soja
- 1 msk torkad rosmarin eller 2 msk färsk
- Salt, peppar
- 1 – 2 msk honung
- (cayennepeppar)
Tillagning:
Smält 1 msk smör i en stekpanna. Lägg i svampen och stek tills den släppt ev vätska. Salta och peppra. Lägg åt sidan.
Stek sen löken i resten av smöret tills den är mjuk. Tillsätt kyckling och stek tills den är brynt runt om. Tillsätt rosépeppar och stek ytterligare någon minut.
Häll på vinet och låt reducera till hälften. Tillsätt vispgrädde, fond, soja och rosmarin. Låt koka ihop tills kycklingen är genomstekt och såsen tjocknat något.
Smaka av med salt, peppar och honung. Vill du ha mer stuns i såsen tillsätt även lite cayennepeppar.
Strö på lite extra rosépepparkorn och hackad rosmarin vid servering.
Ris, couscous eller krossad potatis är gott till.