Vegetarisk pumpaburgare - kalorisnål

Vegetarisk pumpaburgare – kalorisnål

Köttfria hamburgare som går lika bra att tillaga på grillen som i ugnen. De är superenkla att tillaga och kräver väldigt lite förberedelse.
Klara på under 30minuter.
Innehåller endast 430 kcal/portion.


Ingredienser till 2 burgare:
  • 1 butternut pumpa
  • ½ röd chili, urkärnad och finhackad
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk matolja
  • 1 knippa persilja, finhackad
  • 1 näve ruccolasallad
  • 2 hamburgerbröd
  • 2 msk majonnäs, valfri sort
  • 2 skivor tomat

Tillagning:

Tänd grillen eller värm ugnen till 200 grader.
Dela pumpan på mitten där halsen möter den lökformade delen. Spara den lökformade delen till ett annat recept (t.ex. ).  Skär sedan ut 2 skivor ca 1 ½ cm.
Blanda chili, vitlök och olja med en nypa salt och mald peppar i en liten skål.
Pensla pumpaskivorna med chili- och vitlöksblandningen och krydda med lite salt.
Lägg på en ugnsplåt och tillaga mitt i ugnen ca 30-40. Eller lägg skivorna på grillen och tillaga ca 10 min per sida.
När de är mjuka och lite karamelliserade är de klara.
Rör ner persiljan och ruccolan i resterande chili- och vitlöksblandning.
Värm hamburgerbröden och toppa sen med ruccola- och persiljeblandningen, en klick majonnäs och en tomatskiva.

Vegetarisk pumpaburgare - kalorisnål

Fler kalorisnåla rätter finns HÄR